Mange store som små virksomheder kan drage kæmpe fordele af at anvende robotteknologi i deres organisation. Softwarerobotter øger effektiviteten og sænker omkostningerne. Robotteknologien bliver også benævnt RPA (Robotic Process Automation). Læs også i denne artikel om hvordan din virksomhed kan få op til kr. 100.000 til jeres eget softwarerobot-projekt.

Læse mere om Erhvervsforums workshop: Softwarerobotter i en nøddeskal

Mange rutineprægede tasteopgaver kan løses af softwarerobotter, som gradvist bliver udbredt, men det er stadig kun et fåtal af virksomheder, der bruger den nye teknologi.

Det er ikke raketvidenskab at benytte softwarerobotter. Det vil vi gerne vise i Erhvervsforum. Her kan du uden nogen forudsætninger få et indblik i hvilke typer og hvad softwarerobotterne kan. Få indblik i mulighederne for at reducere driftsomkostninger og manuelle arbejdsprocesser.

En automatisering af arbejdsgange skaber vækst, som øger forretningsudviklingen. Ved at implementere softwarerobotter reduceres menneskelige fejl, og der sker en forbedring af produktiviteten og fleksibiliteten. En softwarerobot giver samme fordel som outsourcing, men du kan opretholde kontrollen i virksomheden.

Softwarerobotter frigør tid og ressourcer i din virksomhed

Teknologien kan benyttes til at efterligne medarbejderes administrative opgavehåndtering, og på den måde aflaste og fritage dem for ensformige opgaver. Dermed kan medarbejderne bruge tiden på andre arbejdsopgaver, hvilket bidrager til gladere medarbejdere.

»Vi gik til det uden en businessplan og begyndte med en enkelt opgave, som svarer til halvanden mands arbejde dagligt. Til at løse den type opgaver skulle vi betale 21.000 kroner om året for en licens på robot-softwaren. Robotten er endt med at lave, hvad der svarer til seks mands arbejde med at taste forsikringsopgaver ind, så selvom vi lægger min arbejdstid oveni, har det mere end tjent sig ind.«

Michael Jeppesen, Carglass i online magasinet TECH MANAGEMENT

Fordele ved en RPA-løsning (Softwarerobotter)

  • Automatisering og optimering af processer
  • Tids- og omkostningsbesparelser
  • Forbedring af produktivitet og fleksibilitet
  • Kontrol af processer
  • Eliminering af manuelle arbejdsprocesser og fejlsituationer

 

Få 100.000 kr. i tilskud til automatisering og brug af softwarerobotter

Det er nu igen er blevet muligt at søge EU puljer til digitalisering. Ansøgningen foregår igennem Erhvervshusene, som også kan rådgive omkring udfyldelse af ansøgningen.

Der er særligt en pulje med tilskud på op til 100.000 kr. til rådgivning og implementering, som kunne være relevant for jer. Denne vil være oplagt til automatisering med Robotic Process Automation(RPA), også kaldet softwarerobotter. Du kan læse mere om puljen her. https://smvdigital.dk/content/ydelser/tilskudsvoucher-paa-100000-kr-til-privat-raadgivning/f679966a-8de3-4033-b6b5-236f165527e6/

Softwarerobotter øger effektiviteten og sænker omkostningerne Du kan bruge pengene til følgende:

  • Analyse af automatiseringspotentialet i jeres administration
  • Gennemførsel af pilotprojekt
  • Automatisering af nye processer

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du behov for hjælp til SMV Digital.

 

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops.

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden.

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter.

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi.

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

Artikel: Softwarerobotter øger effektiviteten og sænker omkostningerne

Workshop om Softwarerobotter Roskilde