Erhvervsforum Roskilde har fået en ny formand. Efter fem år på posten er Rune Tarnø, som fortsætter som næstformand, blevet afløst af foreningens nuværende næstformand, Morten Bo Berthelsen. Morten Bo Berthelsen har siddet i Erhvervsforums bestyrelse i mere end seks år og har en solid erfaring inden for kommunikation, marketing, branding og strategi.

Ny formand for Erhvervsforum Roskilde med stor erfaring

Morten Bo Berthelsen er i dag ansat som kunde- og kommunikationschef hos Boligselskabet Sjælland. Han har en imponerende karriere bag sig med ledende stillinger hos DSB og TEC – Technical Education Copenhagen. Derudover har han drevet sin egen virksomhed, Marketingsupport, hvor han leverede strategisk rådgivning og interim-opgaver for store danske virksomheder som Tryg, MTHøjgaard, TDC og Bang & Olufsen.

Med en Cand.merc. fra Copenhagen Business School og et Executive Development program i strategi og ledelse fra IMD har Morten Bo Berthelsen en stærk akademisk baggrund. Han er kendt for sin analytiske tilgang, evne til at motivere folk og for at omsætte strategi til konkrete handlinger.

Vision for Erhvervsforum Roskilde

Som ny formand for Erhvervsforum Roskilde vil Morten Bo Berthelsen skabe bedre vilkår for erhvervslivet. Han ser store muligheder i at styrke infrastrukturen. Han vil forbedre digitale løsninger og fremme bæredygtige projekter. Morten har en dyb passion for Roskilde. Hans familie har drevet virksomhed her i næsten 40 år. Han brænder for at sikre gode rammevilkår for det lokale erhvervsliv.

“Jeg er beæret over at få muligheden for at lede Erhvervsforum Roskilde som formand,” siger Morten. “Jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med at fremme vækst og udvikling. Jeg vil arbejde tæt sammen med vores medlemmer. Sammen kan vi skabe en stærkere og mere bæredygtig fremtid for Roskilde.”

Roskilde står stærkt som Sjællands største handelsby. Detailhandlen er i fremgang. “Jeg er glad for vores hensigtserklæring med Roskilde Handel om et tættere samarbejde,” fortsætter Morten. En sammenlægning af de to foreninger fra 2025 vil skabe et fælles sekretariat. I 2026 vil vi være en samlet forening. Dette vil styrke vores evne til at tale med én stemme over for byråd og myndigheder. Det vil skabe bedre udviklingsmuligheder for både erhvervslivet og detailhandlen i Roskilde. “Sammen kan vi sikre, at Roskilde forbliver et attraktivt sted at drive virksomhed,” afslutter Morten Bo Berthelsen.

Læs også artiklen: Sidste gang gik det galt – sådan skal fusion lykkes

Rune Tarnø udtaler: “Det har været en fornøjelse at lede Erhvervsforum Roskilde i de sidste fem år. Vi har opnået meget i denne periode, herunder lanceringen af RO:KOST madfestival, der har fastslået Roskilde som Sjællands gastronomiske højborg, og vores virksomhedsguide, som er blevet vist mere end 11 millioner gange på Google. Vi har opbygget et slagkraftigt sekretariat, sikret en stabil økonomi og haft en aktiv dialog med kommunen omkring erhvervspolitiske initiativer og kommunens planlægning, herunder den nye bymidtestrategi. Jeg er stolt af det, vi har opnået, og jeg ser frem til at fortsætte som næstformand for bestyrelsen, hvor jeg vil støtte Morten Bo Berthelsen i hans nye rolle og fortsætte arbejdet for at styrke erhvervslivet i Roskilde.”

Bestyrelsen i Erhvervsforum Roskilde

Udover Morten Bo Berthelsen og Rune Tarnø består bestyrelsen af:

  • Mette Elmann Johansen, Partner og statsautoriseret revisor ved Beierholm
  • Christina Sander Schønemann, Indehaver af Gaverummet
  • Peter Schwalbe, Erhvervsakademi Sjælland
  • Rikke Thorbjørn, PR- og kommunikationsrådgiver, R Story
  • Jørgen Pedersen, Markedschef BC Catering

Som suppleanter er det:

  • Troels Skaaning, Varehuschef, Bauhaus Roskilde
  • Louise Sarfelt, Afdelingsdirektør, Erhverv Spar Nord Roskilde

Om Erhvervsforum Roskilde

Erhvervsforum Roskilde er den største interesseorganisation for erhvervslivet i Roskilde. Foreningen arbejder for at forbedre vilkår og muligheder for det lokale erhvervsliv og varetager en række erhvervsserviceopgaver for kommunen. Erhvervsforum Roskilde er også aktiv i projekter inden for bæredygtighed og digitalisering, og foreningen er et centralt omdrejningspunkt for netværk og samarbejde mellem virksomheder, detailhandel, oplevelsesøkonomien og uddannelsesinstitutioner i Roskilde Kommune.

Her er en af de erhvervspolitiske sager, hvor vi taler det lokale erhvervslivs sag: Dækningsafgift er en tung sten i skoen for erhvervslivet

 

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops.

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden.

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter.

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi.

Artikel: Ny formand i Erhvervsforum Roskilde