Oplevelser

Roskilde har flere vidunderlige attraktioner der går helt tilbage til vikingetiden, videre til middelalderen og frem til det. 21. århundrede. På Vikingeskibsmuseet kan man opleve de utrolige skibe, der blev bygget af vikingerne, og i Roskilde Domkirke kan du opleve en unik del af verdens kulturarv. Roskilde Museum byder dig indenfor til i en fortælling, der strækker sig langt gennnem historien, og Ragnarock er Danmarks nye museum for ungedomskultur og rockmusik. Drømmer du om en koncertoplevelse udenfor festivalsæsonen, kan du besøge spillestedet Gimle, og sådan er der mange fantastiske muligheder for, at tage på kulturelle rejser i Roskilde. Her på siden har vi samlet en liste over mange af Roskilde Kommunes mange kulturtilbud og attraktioner.

Gastronomi

I centrum af Roskilde kan man gå på en gastronomisk opdagelse blandt de mange caféer og restauranter. Der er meget at byde på og nede på den centrale plads Stændertorvet, kan man få en lækker servering fra flere restauratører. Her kan serveringerne nydes, mens man kan mærke livet fra gaden, og domkirken troner flot i baggrunden. Madrejsen stopper dog ikke i centrum, men forstætter ude i oplandet, hvor der er flere fænomenale lokale restauranter. Fælles for alle lokalområdets restuaranter er, at de byder på en kulinariske oplevelse der vækker alle smagsløgene til live, om end der foretrækkes klassisk dansk smørrebrød eller moderne fusionskøkken.

RO:KOST 2023

Udenfor Roskildes bygrænse findes der masser af dygtige og dedikerede fødevareproducenter, der hver især fremstiller unikke produkter og råvarer med smag, ærlighed og kvalitet i centrum. For 10. år i træk hylder RO:KOST Madfestival og Roskildes bedste restauranter alle lokalområdets lækre fødevarer, og traditionen tro kan du derfor i uge 41 tage på eventyr i dit lokale spisekammer!

Kom indenfor når Roskildes restauranter igen i 2023 slår dørene op for RO:KOST Madfestival – en uges madoplevelser i de lokale råvarers tegn.

Billetsalg åbner mandag den 18. september 2023 kl. 10.00

Råvarer og gårdbutikker

For os betyder lokale fødevarer en ærlig og bæredygtig madkultur med kvalitet og god smag i centrum. I området omkring Roskilde er der mange lokale råvareproducenter og gårdbutikker, der tilbyder et hav af delikatesser, og vi har her på siden samlet en oversigt over lokalområdets producenter og gårdbutikker. Brug listen til at skabe dig et overblik over det lokale udbud! Du kan med fordel tage en hyggelig tur ud op landet og kigge på- og smage det lækre udvalg, mens du ser lokalområdet med nye øjne.

Overnatning

Er du på besøg i Roskilde, og har du brug for et sted at overnatte? Roskilde har flere skønne hoteller og lokale Bed & Breakfast, der er placeret centralt i byen og tæt på Roskildes mange seværdigheder. Hvis bylivet ikke er noget der tiltaler, kan man også i Roskilde omegn finde flere overnatningsmuligheder, der er tæt på den skønne natur og fjord. Om det er med sin campingvogn eller sit telt og backpack-rygsæk, er der mulighed for at finde overnatning i Roskilde. Her på siden har vi samlet en liste, hvor du kan se mange af byens muligheder for overnatning.

Transport

Når man besøger Roskilde, kan det være en god idé at have styr på sine transportmuligheder. Derfor har vi samlet en liste over forskellige udbydere af privat transport som f.eks. udlejning af biler, som du kan finde her.

Alletiders jul i Roskilde

I juletiden kan du i Roskilde finde mange helt særlige oplevelser, ligesom du kan finde helt unikke og særligt fremstillede julegaver. Byen rummer bl.a. en række producenter og forhandlere af brugskunst, der sælger smukke, håndlavede gaver, delikatesse-butikker og restauranter der tilbyder smagfulde julemenuer og æbleskiver og meget, meget mere der kan bidrage til julehyggen. Vi har her samlet en liste over de virksomheder, caféer og restauranter i Roskilde der i løbet af november og december sælger forskellige julegaver og oplevelser. Bliv inspireret og gå på opdagelses i Roskildes fantastiske juleverden.