– Forbillede for store og små virksomheder

Det er med stor glæde, at Erhvervsforum kan ønske tillykke til vores medlem CP ApS, der netop har vundet Roskilde Kommunes Klimapris 2021. CP er placeret i Viby Sjælland, og er blandt de markedsledende inden for byggepladsindretning og udlejning af kontor- og mandskabsmoduler, containere, entreprenørmateriel, lifte og pavilloner. De øvrige kandidater indstillet til prisen, var virksomhederne Næste Skure og De Forenede Dampvaskerier.

 

Kæmpe anerkendelse af 1,5 års intensivt arbejde for bæredygtighed

For at vinde prisen samt æren af at donere 50.000 kr. til et velgørende og grønt formål, er et af kriterierne at kandidater til Klimaprisen skal have gjort en særlig indsats for omstilling til grøn og bæredygtig produktion, samt have lokalforankring i Roskilde Kommune. Erhvervsforum Roskilde var til stede da formanden for Roskilde Kommunes Klimaråd Jeppe Trolle (B) ved COCONF21 offentliggjorde CP som vinder af Klimaprisen.

Ved overrækkelse af prisen lyder begrundelsen fra Kommunes Klimaråd, således:

Klimarådets begrundelse for at CP får prisen, er at de aktivt er gået ind og har taget nogle valg, der er med til at nedsætte virksomhedens klimaaftryk. De har gjort sig nogle tanker om hvordan de selv kan være med til at få omstillet til en mere grøn virksomhed. CP har b.la. nedsat et bæredygtighedsudvalg, lavet solceller til deres skurvogne, og er med i en række andre projekter indenfor den grønne omstilling, b.la. EU-projektet Grøn Cirkulær Omstilling.”

Der er desuden lagt vægt på, hvordan CP som en helt almindelig virksomhed, med det arbejde de gør med grøn omstilling, er et forbillede for mange andre store og små virksomheder. CP er desuden med til at inspirere i en branche, der måske ikke har været de første til at gribe den grønne omstilling.

Julie Bruun direktør for CP, var enormt glad og stolt ved modtagelse af prisen og sagde således:

 Prisen er en kæmpe anerkendelse, af det arbejde, vi igennem det sidste ca. 1½ år har gjort for at få sat bæredygtighed på dagsordenen. Et arbejde, som bl.a. omfatter deltagelse i EU-projektet Grøn Cirkulær Omstilling, etablering af vores bæredygtighedsudvalg og deres uddannelse i bæredygtig forretningsforståelse, igangsættelse af forskellige konkrete tiltag og oprettelsen af en bæredygtighedskoordinator-funktion i organisationen.
Vi er megastolte over at få prisen, og den vil helt sikkert være en kæmpe motivation for os i vores næste skridt mod et grønnere CP. I den nærmeste fremtid skal vi selvfølgelig også finde ud af, hvilket grønt formål vi skal donere de 50.000 kroner til
. 

Se videoen hvor CP får overrakt prisen under fanen 2021: CP Klimapris overrækkelse

Begyndelsen på den grønne rejse

CP har i mange år været bevidst om sit samfundsansvar som virksomhed. Dette har gennem tiden ført til initiativer indenfor bl.a. socialt ansvar, uddannelse, integration af flygtninge, samt arbejdsmiljø og energioptimering. I 2020 blev det besluttet, at CP fremadrettet skulle arbejde mere ’officielt’ og systematisk med bæredygtighed, men Corona-epidemien endte med at spænde ben og forsinke processen.

Dog lykkedes i slutningen af 2020, men på Corona-epidemiens præmisser, at skyde projektet ’Bæredygtig Virksomhed’ i gang, og i foråret 2021 blev et bæredygtighedsudvalg etableret i virksomheden, som for alvor skal sætte gang i den grønne omstilling. Næste skridt for CP er b.la. at indsamle data om deres nuværende klimaaftryk, og se på hvor der kan reduceres.

CP ApS blåbog:

  • Hovedkontor i Viby Sjælland.
  • Grundlagt i 1986
  • 100 % danskejet familie virksomhed.
  • Servicerer kunder i hele landet.
  • 140 medarbejdere.

 

Roskilde Kommunes Klimapris:

  • Uddeles årligt af Roskilde Kommunes Klimaråd.
  • Uddeles til én eller flere virksomheder.
  • Kandidater skal have lokal forankring i Roskilde Kommune.
  • Kandidater skal have gjort en særlig indsats for omstilling til grøn og bæredygtig produktion.
  • Præmie på 50.000 kr. der skal doneres til et velgørende grønt formål.

 

Vindere af Klimaprisen:

2021 – CP ApS

2020 – AquaGreen

2019 – Roskilde Golf Klub

2018 – U Move

2017 – Boligselskabet Sjælland

 

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops.

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden.

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter.

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi.

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

 

Artikel: CP vinder af Klimaprisen 2021.