Nye Corona restriktioner betyder aflysning af juleaktiviteter. Det kalder på lokal støtte til restauranter og eventsteder, mener Erhvervsforum Roskilde.

Med 80 tilmeldte til vores julenetværk i den gamle byrådssal, med gløgg og æbleskiver fra Restaurant Grundsmag, er Erhvervsforum også blevet ramt af de nye Corona restriktioner om maksimalt 50 personer til stående events.

Vi er dog langt fra de eneste, der bliver ramt. Torsdag morgen gik beskederne ind til os om f.eks. en cateringvirksomhed, der lige havde modtaget afbestillinger på 1.700 kuverter eller en melding fra en lokal restauratør, hvor aflysningerne nu begynder at vælte ind. Dermed står vi nu i nøjagtig den samme situation, stort set samme dag og tidspunkt, som vi gjorde for et år siden. Her stod hele restaurations- og eventbranchen også til at miste alle julebookinger og alle julefrokoster. Det er en situation, der virkelig kalder på lokal støtte og opbakning:

Situationen er mere alvorlig for restauranterne denne gang. Der er ikke stillet et krav om aflysning af julearrangementer. Dermed er det også meget usikkert, om restauranterne overhoved kan opnå kompensation for spild af råvarer, ekstra lønomkostninger og tabt omsætning.”, siger Martin Sattrup Christensen, der er direktør for Erhvervsforum Roskilde.

Aflysning af juleaktiviteter byttet til gavekort

Da vi i Erhvervsforum blev tvunget til at aflyse vores julenetværk, og dermed gløgg og æbleskiver fra Restaurant Grundsmag, tilbød vi med det samme at købe et gavekort for et tilsvarende beløb. På den måde kan vi bidrage til at sikre restauranten likviditet. Samtidig giver det dem en moralsk opbakning i en hård tid. Vi ved godt, at det kun er et lille bidrag, men hvis vi alle gjorde noget tilsvarende, ville det ikke bare være hårdt tiltrængt hjælp, men også en opbakning og et sammenhold der, også efter Corona, vil placere Roskilde som Sjællands gastronomiske og eventmæssig højborg.

For at understrege betydningen, vil vi citere fra en af de e-mails, som Erhvervsforum modtog torsdag morgen. Den er modtaget fra Restaurant Herthadalen, men kunne være fra enhver restaurant i Roskilde:

For andet år i træk står vi på Herthadalen truet på vores levebrød på et af de værst tænkelige tidspunkter af året – og det gør ikke bare ondt på vores ambitioner, men i høj grad på vores forretning. Vi står overfor at miste hele vores juleomsætning, og det er ikke bare smerteligt – det er kritisk. Så en VIGTIG og kærlig opfordring herfra. Hvor end I har haft planlagt & booket jeres julestunder & julefrokoster – Aflys, men hjælp dem økonomisk ved at om konvertere bookingen til TAKE-AWAY-mulighed eller GAVEKORT.

Aflysning af juleaktiviteter genopliver take-away hjemmeside

I Erhvervsforum driver vi et stort netværk for lokale restauratører og afholder også Sjællands største madfestival RO:KOST. Det er i sandhed trist at opleve, at så mange restauratører i Roskilde, heriblandt vores egne medlemmer, endnu engang befinder sig i denne hårde situation, og det vil vi gøre vores bedste for at ændre på. Derfor har vi også besluttet at genoplive vores take-away side for alle byens restauranter. Det var en stor hjælp sidste år og vi håber med lokal opbakning at det igen bliver en succes.

 

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Erhvervsforum Roskilde arbejder for at styrke betingelserne for erhvervsdrivende i Roskilde Kommune. Vi arbejder for en dynamisk og bæredygtig erhvervspolitik, der skal udvikle vores kommune ved bl.a. at tiltrække nye borgere og virksomheder. Erhvervspolitikken skal desuden fastholde og udvikle vores eksisterende virksomheder. Målet er, at virksomhederne i fremtiden får brug for endnu flere højtkvalificerede medarbejdere, som på sigt bosætter sig i Roskilde med øget skattegrundlag som følge.

Vi har i dag +575 medlemmer, som er med til at styrke det lokale netværk og relationer i blandt Roskildes mange forskellige virksomheder.

Vær 100% opdateret på hvad der sker lokalt

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops.

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden.

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter.

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi.

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

Artikel: Aflysning af juleaktiviteter kalder på lokal støtte til restauranter og oplevelsesøkonomien