Roskilde butikker er på vej til at blive Vinderbutikker, og torsdag den 6. oktober hjalp Erhvervsforum dem på vej. 

Mange erhvervsdrivende kan nemlig nikke genkendende til, at det ikke er det nemmeste i verden at drive en fysisk butik. Ikke kun fordi deres økonomiske fremtid er usikker som konsekvens af den energikrise vi står i, men fordi en stor del af handel i dag foregår online. For hvordan bliver man en økonomisk stærk butik med god bundlinje, og glade kunder der kommer igen?

Det spørgsmål fik 50 deltagere fra detailhandlen svar på torsdag morgen, da Erhvervsforum inviterede til workshoppen “Vinderbutikker – en guide til glade kunder og god bundlinje”. By- og forretningsudvikler Torsten Bo Jørgensen er forfatter til bogen af sammen navn: ”Vinderbutikker’, og var inviteret ind som oplægsholder på dagens workshop.

Erhvervsforum har de sidste tre uger været på virksomhedsbesøg rundt i kommunen, for at invitere hele detailhandlen med. Vi tror på, at Roskildes butikker er- og kan blive vinderbutikker. Vi giver derfor fire butikker en helt unik mulighed for at vinde et besøg af Torsten Bo Jørgensen til en værdi af 10.000 kr., hvor han sammen med butikken udarbejder en handleplan for butikkens vækst,” lyder det fra Erhvervsforums direktør Martin Sattrup Christensen.
Besøgene er sponsoreret af Sparekassen Sjælland-Fyn, som også stillede flotte lokaler til rådighed til workshoppen.

Fire fokuspunkter for butikkerne

Torsten Bo Jørgensen har været landet rundt for at finde butikker, der er særligt dygtige, og i sin bog fremhæver han 23 forskellige cases med økonomisk succesrige butiksejere. I bogen er også en af Roskildes lokale butikker, Slagter Frimann, med.

Særligt fire fokuspunkter skiller sig ud, som butikkerne i dag skal være dygtige på, hvis de vil overleve i konkurrencen mod netbutikkerne.
Først skal butikkerne have de rigtige varer. For det andet skal de markedsføre sig. For det tredje skal de dyrke salgshåndværket, så sælgerne virkelig lytter og rådgiver kunderne. Og for det fjerde skal de have styr på alt det, kunderne måske ikke lige ser. Det er b.la. indkøb, logistik og kunsten at motivere medarbejderne.

Stor opbakning fra det lokale erhvervsliv

50 butikker fra Roskilde detailhandel var mødt op til workshoppen, og Erhvervsforum ser det som et klart tegn på, at der er mod fra butikkernes side til at udvikle og forbedre deres butikker endnu mere.

”Vi er enormt glade for den opbakning vi har fået til workshoppen, som er den første af sin slags; både i Erhvervsforum-regi, men også for Torsten Bo Jørgensen, der for første gang holdt oplæg om sin bog. Allerede nu har vi modtaget mange henvendelser fra butikkerne, som gerne vil være en del af lodtrækningen om et besøg af Torsten til udvikling af en handleplan,” fortæller Martin Sattrup Christensen yderligere.

Torstens bog er et inspirations- og arbejdsredskab, til hvordan man får skabt økonomisk stærke butikker, og alle 50 deltagende butikker på workshoppen fik et eksemplar med af Torsten Bo Jørgensens bog.

Du kan også læse omtalen af workshoppen her: Roskildes butikker er på vej til at blive vinderbutikker. 

 

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops.

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden.

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter.

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi.

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

Artikel: Roskilde butikker er på vej til at blive Vinderbutikker