Den lokale støtte er høj selv i krisetider, hvor støtten fra Roskildenserne er helt i top til  deres lokale erhverv. Det viser al erfaring hos Erhvervsforum Roskilde, der i næste uge afholder RO:KOST Madfestival i Roskilde by for niende gang.

RO:KOST Madfestival er Roskildes egen Dining Week. I år deltager 13 restauranter, der sammen med 50 lokale råvareproducenter tilbyder helt særlige menuer på lokale varer ugen ud. Ved madfestivalens start i dag mandag d. 10. oktober, er billetsalget blot få billetter væk fra at slå sidste års rekordsalg på 4000 solgte billetter. Det mener arrangørerne bag skyldes en kæmpe lokal støtte.

Lokal støtter sikre rekordsalg

Både i 2020 og igen i 2021 slog billetsalget alle tidligere rekorder, og man oplevede hos Erhvervsforum, hvordan byens borgere stod klar til at støtte op om deres lokale spisesteder efter flere lange corona-nedlukninger. Det var til stor glæde for de mange borgere, der endelig fik lov til at komme og ud spise på restaurant igen, men var også en rørende oplevelse for både de deltagende restauranter og arrangørerne bag festivalen. I år afholdes festivalen endnu engang midt i krisetider – dog med helt nye og anderledes udfordringer. Derfor er det kun til stor glæde, at byens borgere endnu engang viser, hvor stor den lokale støtte er til byens erhverv.

”Under corona-krisen så vi virkelig, hvordan byens borgere stod klar til at støtte deres lokale spisesteder, der i den grad havde brug for et boost. I år står vi midt i en ny og helt anden krise – der er krig, og vi oplever en energikrise og økonomisk krise. Det påvirker ikke kun de lokale erhverv, men kan også mærkes i den enkelte borgers private økonomi. Derfor er det helt fantastisk at se, at Roskildenserne trods krisen alligevel støtter op om RO:KOST og deres lokale restauratører og producenter” fortæller Louise Tonnesen, projektleder for RO:KOST Madfestival.

 

Fakta om RO:KOST Madfestival 2022

Festivalen afholdes i år fra d. 10. – 16. oktober. Årets deltagende restauranter er Restaurant Mumm, Fasaneriet, Grundsmag, Røde Port Bistro, Raadhuskælderen, MMFOOD & Prindsen, Store Børs, Scandic Roskilde Park, Herthadalen, WHY Food & Cocktails, Herslev Bryghus, Disotto Ristobar og Pipers Hus. På alle de deltagende restauranter kan man nyde en 2-retters menu lavet på minimum fem lokalt producerede fødevarer til kr. 295.-. Ønsker man at støtte op om konceptet, kan man stadig nå at købe billetter til flere af restauranterne på www.rokost.dk.

 

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops.

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden.

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter.

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi.

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

Artikel: Den lokale støtte er høj selv i krisetider