Det er de bløde værdier der skal vækste Roskildes iværksættere. Danmark har en generelt høj etableringsrate for nye virksomheder – og Roskilde er ingen undtagelse, med intet mindre end 445 nyetablerede virksomheder i 2020. Desværre har nye virksomheder generelt en relativt lav overlevelsesrate landet over. Det gælder ikke kun i øjeblikket, men også før Covid-19. Det at etablere en virksomhed er i sig selv krævende, men endnu sværere er det at vækste den.

Iværksætterrådgivning i Roskilde Kommune

Hos Erhvervsforum Roskilde arbejdes der aktivt med iværksætterrådgivning i Roskilde Kommune, og her er forståelsen klar: ”Det ér vanskeligt at skabe vækst i sin forretning. Selvom man har en klar forretningsplan, et solidt økonomisk råderum og benhårde ambitioner, er det ikke nødvendigvis nok. Det handler helt enkelt om at få skabt noget salg og at have en forståelse for blødere værdier såsom kommunikation, motivation og adfærd.” fortæller Karina Hoffmann, Iværksætter-Konsulent hos Erhvervsforum Roskilde.

Som led heri vil Erhvervsforum Roskilde, gennem et nyt værktøj, hjælpe den enkelte iværksætter til en forståelse for de, ofte oversete, aspekter af succesfuld vækst. Det skal bl.a. ske gennem typologitest: ”En typologitest er et meget personligt vækstværktøj. Det er en måde at blotlægge både styrker og faldgruber hos den enkelte, og sætter fokus på det vigtigste aspekt der overhovedet er af en succesfuld forretning – selve iværksætteren” fortsætter Karina Hoffmann.

Benytter typologitest til at hjælpe Roskildes iværksættere

Typologitesten er udviklet som del af konceptet ’Startupkit’, i samarbejde mellem de to lokale Roskilde-virksomheder Zibrandtsen Consulting og Jobagenterne. Testen er et certificeret testværktøj, der kortlægger individuelle karaktertræk, når det kommer til adfærd, kompetencer og motivation. Ud fra dette vil man som iværksætter få indblik i hvad der præger ens arbejdsform, og hvad det faktisk betyder for ens virksomhed. Måske er du eksempelvis særligt optaget af at bruge tid på at kvalitetssikre og kvalificere din arbejdsindsats, men det kan også betyde, at du derfor heller ikke nødvendigvis kommer ud over rampen og får solgt dit produkt eller din ydelse.

Det er ekstremt vigtigt at have en forståelse for både sine kompetencer og potentielle faldgruber. Det gælder især for iværksættere, der har mange jern i ilden, og må navigere mellem mange forskellige arbejdsopgaver. Som iværksætter vil man i dagligdagen interagere- og samarbejde med mange forskellige mennesker, der også alle har forskellige måder at arbejde på. Testen kan bidrage til virkelig at sætte den enkelte iværksætters kompetencer i spil, og kan forbedre kommunikationen med andre mennesker – ikke mindst nye kunder.” Fortæller Karina Hoffmann.

Stor interesse blandt byens iværksættere

Erhvervsforum har allerede oplevet en stor interesse blandt byens iværksættere, når det kommer til iværksættertesten. Her i blandt er Thea Lund Hertz, der sammen med sin mand Rune ejer cafeen GÆV: ”Det var rart for sådan en som mig, der netop har virksomheden med min mand, at blive klogere på hvor vores styrker og udfordringer ligger, så man bedre kan konflikthåndtere. Jeg tænker at det virkelig har været godt for os, fordi jeg ikke er alene om det her – jeg har en partner med ind over. Jeg tror det er et mega vigtigt redskab for alle med en samarbejdspartner. Det har været et redskab, der har givet en øjenåbner for, hvor forskellige personlige tilgange man kan have til ting i virksomhedsøjemed.”

Roskildes Iværksættere, Ejere af GÆV Thea Lund Hertz og hendes mand Rune

Ejere af GÆV Thea Lund Hertz og hendes mand Rune

Samme positive oplevelse har Morten Kronborg, indehaver af cateringvirksomheden MMFOOD: ”Jeg har været sa? heldig at jeg fik en mulighed for at lære mere om mig selv, mine kollegaer og mine omgivelser. Det har været et sindssygt spændende forløb som helt klart kan bruges alle steder i livet. Det har givet mig lyst og mod pa? mere. Jeg kan kun anbefale iværksættertesten til alle der, som mig, ønsker at blive en bedre leder. TAK.” fortæller han.

 

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her: Nyhedsbrev

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

Bliv medlem – klik her.

 

Om Erhvervsforum Roskilde

Erhvervsforum Roskilde arbejder for at styrke betingelserne for erhvervsdrivende i Roskilde Kommune. Vi arbejder for en dynamisk og bæredygtig erhvervspolitik, der skal udvikle vores kommune ved bl.a. at tiltrække nye borgere og virksomheder. Erhvervspolitikken skal desuden fastholde og udvikle vores eksisterende virksomheder. Målet er, at virksomhederne i fremtiden får brug for endnu flere højtkvalificerede medarbejdere, som på sigt bosætter sig i Roskilde med øget skattegrundlag som følge.

 

Artikel: De bløde værdier skal vækste Roskildes iværksættere