”Jeg regner med altid at være iværksætter. Jeg bliver ved med at sætte ting i værk. Ellers er jeg da gået i stå.” Sådan præsenterede en ildsjæl og iværksætter sig for nylig til vores netværk for iværksættere. Her søger iværksættere konkret rådgivning og et fællesskab som måske mangler i hverdagen for de fleste startups.

 

Roskilde er en iværksætter-kommune

Roskilde er en kommune med virkelig stærke borgere. Det er en stor kommune. En videns kommune med mange uddannelsesinstitutioner. Beliggende centralt på Sjælland med let adgang til hele Sjælland, Hovedstadsområdet og via lufthavne til hele verden. Allerede her, har iværksætteriet gode vilkår. Det mærkes.

 

Hvordan ser den typiske iværksætter ud?

Mange har et billede af en iværksætter som en der er ung. Måske noget med IT. Eller en ny butik.

Iværksætter kommer heldigvis i alle aldre og forretningsområder. Nogle er unge og måske endnu i gang med en uddannelse. Andre erfarne specialister, som beslutter sig for at levere netop deres rådgivning sådan som de har erfaring for det virker bedst.

Andre igen starter for at fastholde kontakten til arbejdsmarkedet, hvor det måske er svært at finde nyt job. Nogle udlever en drøm om at skifte til noget helt andet og begynder måske at brygge øl eller mjød.

 

Nye virksomheder bydes velkommen

Alle nye virksomheder bydes velkommen til Roskilde med et brev fra borgmesteren selv og Erhvervsforum. Det er rigtig god stil og ikke en selvfølge.

Her får man lige det gode signal, at man er velkommen og samtidig enkelt at vide, hvordan forvaltningen kan hjælpe, og hvordan man kan henvende sig, og det endda kun ét sted. Samtidig at der også er viden og netværk at hente i Erhvervsforum. I 2020 kunne Roskilde Kommune byde velkommen til 445 nye virksomheder og det var rekord i Region Sjælland. Den trend fortsætter i 2021, hvor der allerede nu er sendt mange velkomstbreve ud til nye virksomheder.

Erhvervsforum rådgiver nye iværksættere

Der er rigtig stor efterspørgsel efter rådgivning fra nye iværksættere. Vores oplevelse er, at flere drømmer om at starte egen virksomhed. De potentielle iværksættere ved godt, at de er nød til at forberede sig og søge viden om hvordan man bedst får startet ny virksomhed.

Roskildes iværksættere er optimister

På billedet ses iværksætterkonsulent Karina Hoffman rådgive en af de mange iværksættere som hvert år efterspørger hjælp hos Erhvervsforum

Siden 2018 har Erhvervsforum Roskilde været valgt af Roskilde Kommune som officiel partner til rådgivning af iværksættere. Således henviser Roskilde Kommune alle, der gerne vil være iværksættere til at søg rådgivning hos os.

På samme måde er vi også af Roskilde kommune valgt at tilbyde erhvervsservice, hvor vi giver sparring og rådgivning til alle typer af virksomheder. Så vores rådgivning og sparring til iværksættere står ikke alene.

 

Her søger iværksættere konkret rådgivning

Vi har en klar ambition i Erhvervsforum om at være mødestedet for iværksætteri. Det kræver en stor indsats og mange ressourcer. Nogle af de mest populære aktiviteter er vores 1:1 sparring med iværksætterne, som laves af vores iværksætterkonsulent. Vores ”Spørg en ekspert” events med rådgivere som advokater, revisorer, banker m.fl. er også populært.

På vores hjemmeside har vi skabt et iværksætter-univers hvor man kan få viden om:

Iværksættere i Roskilde søger konkret rådgivning

Erhvervsforum udvikler hele tiden sine tilbud til iværksætterne. Inspirationen hentes bl.a. fra Iværksætterbarometret.

Vi gør også meget ud af at få afklaret de mange startups behov for yderligere iværksætter rådgivning. Vi henviser til Erhvervshus Sjælland, Eksportrådet, Vækstfonden mfl. som man kan have glæde af, og det sørger vi for at kende og formidle videre til.

 

Inspiration og værktøjer til iværksættere

Viden og inspiration får man sjældent for meget af. Ingen af os kan vide alt. Derfor har vi også masser af iværksættertilbud i form af korte kurser, hvor man får mulighed for at blive skarpere på digitalisering, salg mm.

Vi trækker gerne vores lokale eksperter ind, så vi får hjulpet hinanden. Et erhvervsnetværksmøde i sig selv give også den mulighed for mange, at man lige får trænet elevatortalen, altså muligheden for at fortælle om sit produkt så kort og præcist, som man ville gøre det, hvis man stod i en elevator og lige havde mulighed for at præsentere sig.

Her får man også reaktioner på, hvem der fatter interesse for ens produkt, og hvad de kan se, man kan hjælpe med. Det med at møde kunderne er altid godt, og samtidig svært, og måske allersværest, når ens idé eller produkt er nyt.

 

Kursus for iværksættere

Uanset at iværksættere er forskellige, så skal alle der har virksomhed forholde sig til virksomhedsformen, regnskab, finansiering, god kundeservice, prissætning, forretningsmodel, markedsføring, salg, hjemmeside, sociale medier og en række andre emner.

 

Dem kan ingen være ekspert i alle sammen. Slet ikke fra dag 1. Så derfor udbyder Zealand – erhvervsakademi Sjælland og Erhvervsforum kursus for iværksættere. Det har hidtil været en stor succes med op til 20 på hver af de afholdte kurser og vi har nye kurser for iværksættere og startups på programmet i 2020.

 

Iværksættere og kontorhoteller

Vores erfaring er, at mange arbejder alene ud fra deres hjem. Derfor kan det være ekstra rart at komme ud. Måske også strukturere sin dag, så arbejde og fritid ikke flyder helt sammen. Også her er Roskildes styrke tydelig. Her er nemlig et imponerende antal gode muligheder.

En del er knyttet til uddannelsesstederne, som DTU Link / Risø, der tilbyder forskning som en del af miljøet. Spring Nordic, der før hed CapNova, som ligger ved RUC. Handelsskolen har også plads til iværksættere. Zealand og DTU har laboratorier, hvor man kan teste ideer af. Orange Makers giver plads til produktion.

Business House, Roskilde Office Space, Indus 21 og Jyllinge Erhvervshus er blot nogle af de stæder der rummer stærke miljøer for iværksættere. Vækstfabrikken på Musicon har også perfekte rammer at starte op i. Med den fare, der altid er i at nævne nogle, så er her et indtryk af, de mange muligheder, Roskilde rummer.

 

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her: Nyhedsbrev

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

Bliv medlem – klik her.

 

Om Erhvervsforum Roskilde

Erhvervsforum Roskilde arbejder for at styrke betingelserne for erhvervsdrivende i Roskilde Kommune. Vi arbejder for en dynamisk og bæredygtig erhvervspolitik, der skal udvikle vores kommune ved bl.a. at tiltrække nye borgere og virksomheder. Erhvervspolitikken skal desuden fastholde og udvikle vores eksisterende virksomheder. Målet er, at virksomhederne i fremtiden får brug for endnu flere højtkvalificerede medarbejdere, som på sigt bosætter sig i Roskilde med øget skattegrundlag som følge.

 

Artikel: Iværksættere søger konkret rådgivning