Roskilde Kommune og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) puster nyt liv i drømmen om at skabe en “Bæredygtig Energi Erhvervspark ved Risø”. Et initiativ der lover at transformere det lokale erhvervsliv og skabe op til 4000 nye job. Dette ambitiøse projekt, som har været i støbeskeen siden 00’erne, står nu stærkere end nogensinde med en frisk start og en klar vision for fremtiden.

Bæredygtig Energi Erhvervspark ved Risø

Klik på billedet og se projektet Risø Park præsenteret i denne YouTube video.

Bæredygtig energi erhvervspark ved Risø”: Et nyt kapitel for Roskilde

DTU Risø er allerede anerkendt for sin forskning i bæredygtig energi, og med etableringen af Risø Park er målet at udvide denne position. Der er nu indgået en formel samarbejdsaftale mellem Roskilde Kommune og DTU. Den åbner dørene for både lokale og internationale virksomheder til at blive en del af et globalt centrum for innovation inden for bæredygtige energiløsninger.

En Vision Genopstår

Tidligere udfordringer, som stod i vejen for Risø Parks realisering, er nu overvundet. DTU’s køb af jord overfor Frederiksborgvej markerer en ny æra for projektet, hvor de nødvendige investeringer kan finde sted. Dette skridt signalerer en klar intention om at skabe et dynamisk erhvervsområde, der kan tiltrække virksomheder og talenter fra hele verden.

Læs også: Risø Park-projektet skal skabe ny forskerpark og tusindvis af arbejdspladser.

Samarbejde og Optimisme

Det er ikke første gang, at Roskilde Kommune og DTU har sat deres navnetegn på en aftale om Risø Park. Men denne gang er fundamentet for succes stærkere, takket være en fælles forpligtelse og en stigende interesse fra industrien. Med etableringen af et fælles projektsekretariat, som allerede er i funktion, er der lagt yderligere vægt bag ambitionerne.

Infrastruktur og Investeringer i erhvervsparken

DTU har allerede investeret betydeligt i Risøs infrastruktur, herunder en avanceret vindtunnel. Med den nye jordhandel er der lagt op til yderligere investeringer, som vil accelerere udviklingen af området. DTU forventer ikke at stå alene med disse investeringer og ser frem til at samarbejde med virksomheder og fonde, der ser potentiale i projektet.

Fremtiden for Risø Park handler om bæredygtig energi

Med en klar vision og en stærk samarbejdsaftale er fremtiden lys for Risø Park. Projektet lover ikke kun at styrke DTU Risøs position som et førende center for bæredygtig energiforskning, men også at skabe et levende erhvervsområde, der kan bidrage betydeligt til lokal vækst og bæredygtighed.

Risø Park vil som erhvervspark satse på bæredygtig energi

Risø Park er mere end blot en erhvervspark; det er en vision om at skabe et bæredygtigt fremtidssamfund, hvor innovation, forskning og erhvervsliv går hånd i hånd. Med Roskilde Kommune og DTU ved roret, er vi vidner til begyndelsen på et nyt kapitel i Roskildes erhvervshistorie.

Med den nye samarbejdsaftale er der lagt en solid grund for udviklingen af Risø Park. Det er nu op til DTU og Roskilde Kommune at tiltrække de virksomheder, der kan være med til at skabe det internationale hotspot for bæredygtig energi, som projektet stræber efter.

Læs også artikel fra sn.dk om indgåelse af partneraftalen her: Samarbejde løftes for at få gennembrud til nyt eventyr.

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops.

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden.

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter.

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi.

Artikel: Bæredygtig energi erhvervspark ved Risø