Covid-19 har længe hængt som en sky over hovedet på os alle, men det ser nu ud til at klare op. Restriktioner ophæves og Roskilde åbner mere og mere op. Det er en kærkommen og længe ventet besked for mange, blandt andet de mange erhvervsdrivende der har tydelig har mærket krisens tag i deres forretning. Det tager tid at finde fodfæste og komme ovenpå en vanskelig tid, og i den forbindelse er der fortsat hjælp at hente. Regeringen og en række øvrige partier er nemlig på vej med en hjælpepakke til erhvervs- og kulturlivet på 1,6 mia. kr.

Denne hjælpepakke er opdelt i flere forskellige områder, med dertilhørende sum:

 

Turisme

Til turismeerhvervet er afsat 295 mio. kr. En del af disse øremærket restauranter, madkultur, hoteller og kyst- og naturturisme, og man kan bl.a. søge om tilskud til omstilling, turismefremme, og markedsføring af tiltag og arrangementer.

Kultur og idræt

Til kultur og idræt er afsat 330 mio kr. Kulturinstitutioner der har oplevet et fald i besøgende, såsom koncertsteder, biografer, zoologiske haver, idrætsforeninger m.m., kan søge en aktivitetspulje, til f.eks. publikumsfremmende initiativer, aktiviteter for børn og unge, kunstneriske aktiviteter og idræts- og foreningsaktiviteter.

Særligt ramte brancher

Til særligt ramte brancher er afsat 400 mio kr. Det dækker bl.a. tilskud til at genstarte pakkerejsebranchen, forlængelse af matchfinansieringsordninger i Vækstfonden og omstilling – f.eks. digital omstilling.

Eksportfremme

Til eksportfremme er afsat 305 mio kr. Her kan der søges til bl.a. håndtering af fortsatte eksportbarrierer, grøn omstilling og markedsføringsindsatser.

Indenrigsrejser

Til indenrigsrejser er afsat 110 mio kr. Her kan bl.a. søges til gratis indenrigsfærger og rejsepas.

Særligt udsatte borgere

Til særligt udsatte borgere er afsat 165 mio kr. Det dækker bl.a. over fysisk og mental rehabilitering af sårbare ældre, trivselsfremmende aktiviteter for børn og unge, gratis handicaptransport og social genstart af studiemiljøerne på de videregående uddannelser.

 

Er du interesseret i at vide mere om den kommende hjælpepakke, kan du læse mere her. Ønsker du at søge midler, og har du brug for hjælp hertil, er du velkommen til at kontakte Erhvervsforum Roskilde på mail: info@erhvervsforum.dk eller tlf.nr.: 70 20 76 80.

 

Håndværker- og servicefradrag: har du styr på det?

 

Vær opmærksom på at håndværker- og servicefradrag i år forhøjes. Dog er det vigtigt at have styr på hvilke ydelser der faktisk er fradragsberettigede, da Skat i stigende grad oplever fejl i fakturaer.

Gør du selv brug af håndværker- og servicefradrag, kan det derfor være en god idé at tjekke, om du har styr på hvad du er berettiget til. Husk også, at har du kunder der benytter sig af fradragene, så kan det være særligt relevant for dig at læse op på, at dine fakturaer lever op til de krav der er til, at kunderne kan benytte fradragene.

 

Dine fakturaer bør derfor indeholde:

  • Dit navn og virksomhedens cvr-nummer
  • Beskrivelse af det udførte arbejde
  • Udspecificering i tilfælde af flere arbejdsopgaver for samme kunde
  • Adresse for hvor arbejdet er udført + dato for hvornår det er udført
  • Udgift til arbejdsløn (uden moms)
  • Udgift til materialer og evt. kørsel m.m.

 

Du kan læse mere om håndværker- og servicefradrag her.

 

Vær 100% opdateret på hvad der sker lokalt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her: Nyhedsbrev

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

Bliv medlem – klik her.

Artikel: Hjælpepakke