Erhvervsforum starter nyt netværk for yngre ledere. Her er det netværket for iværksætterer som er på virksomhedsbesøg.

Erhvervsforum Roskilde har netop taget initiativ til at starte et nyt netværk for yngre ledere under 35 år. Vi må naturligvis reagere og lade os inspirere, når tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af yngre ledere under 35 år i perioden 2008 til 2018 er faldet med 24%. Andelen af ledere under 35 år udgør i dag mindre end 10% af det samlede antal ledere. En analyse fra Dansk Industri (DI) viser, at antallet af ledere over 50 år er steget fra 35% i 2010 til 44% i 2019. Den udvikling rammer også Roskildes virksomheder.

Netværk for yngre lederes skal styrke Roskilde som attraktiv erhvervsby

”Det indikerer, at vi står over for en potentiel ledelsesmæssig udfordring, der også rammer Roskilde, inden for en overskuelig fremtid, hvis ikke der handles nu. Vi har stor erfaring med at opbygge og udvikle netværk hos Erhvervsforum. Derfor har vi både ladet os inspirere og udfordre af udviklingen”, siger Martin Sattrup Christensen, der er direktør for Erhvervsforum.

netværk yngre ledere, Martin Sattrup Christensen

Vi ønsket at få etableret et netværk for yngre ledere, der kan være med til at inspirere og bidrage til at øge trivslen blandt unge ledere, siger Erhvervsforums direktør, Martin Sattrup Christensen

”Vi arbejder for at Roskilde skal være en attraktiv erhvervsby med gode vækstbetingelser. Når vi ser at den nærmeste fremtid byder på et omfattende generationsskifte på ledelsesgangene, hvor det i stigende grad er unge ledere under 35 år, der skal sikre de lokale virksomheders fremtidige konkurrenceevne, så skal der handles. Derfor er ønsket at få etableret et netværk for yngre ledere, der kan være med til at inspirere og bidrage til at øge trivslen blandt unge ledere”, siger Martin Sattrup Christensen.

Hos Erhvervsforum ved man godt, at der skal arbejdes hårdt for at få etableret et så målrettet netværk. Derfor arbejder man med en bruttoliste på 78 virksomheder, som forventes at have yngre ledere, der med fordel kunne komme med i netværket. Alle, der er interesseret i at deltage i netværket, er velkomne. Man kan allerede nu tilmelde sig på Erhvervsforums hjemmeside.

Netværk skal inspirere og fastholde yngre ledere

”Vi ved at netværk for mange er afgørende for at lykkes med sit lederskab. Vi vil gerne hjælpe og inspirere de yngre ledere til, hvordan de med fordel kan bruge og udvikle sit netværk – både internt og eksternt. Vi kommer også til at sætte fokus på temaer som overgangen fra medarbejder til leder. Overgangen giver en række udfordringer, såsom at finde sin lederstil, værdigrundlag og nye rolle m.m.  Relationen til medarbejdere kan være en svær størrelse for en yngre leder. Her vil vi i netværket dele erfaringer og råd til emner som konflikthåndtering, den svære samtale, feedback m.m. Mange kæmper desuden med at prioritere arbejdsopgaver og tid, og her vil vi give bud på, hvordan man som yngre leder tackler prioriteringerne. Der er faktisk ingen af de dilemmaer man møder som leder, vi ikke kan tage med. Men det er deltagerne i netværket, der er med til at sætte dagsordenen” slutter Martin Sattrup Christensen.

Netværk for yngre ledere i Roskilde

I maj afholdt Erhvervsforum en “work away day” på Badehotel Søfryd i Jyllinge. Nu starter et nyt netværk for yngre ledere

Erhvervsforum har stor erfaring med at starte nye netværk

Erhvervsforum har stor erfaring med at oprette og drive netværk. Nogle af de netværk som drives af Erhvervsforum er netværk for lokale fødevareproducenter, energi- og håndværkernetværk, RO:KOST madfestival netværk og iværksætternetværk. Herudover afholder Erhvervsforum også 10 årlige medlemsnetværksmøder og 8 fyraftensnetværksmøder hos lokale virksomheder.

 

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Erhvervsforum Roskilde arbejder for at styrke betingelserne for erhvervsdrivende i Roskilde Kommune. Vi arbejder for en dynamisk og bæredygtig erhvervspolitik, der skal udvikle vores kommune ved bl.a. at tiltrække nye borgere og virksomheder. Erhvervspolitikken skal desuden fastholde og udvikle vores eksisterende virksomheder. Målet er, at virksomhederne i fremtiden får brug for endnu flere højtkvalificerede medarbejdere, som på sigt bosætter sig i Roskilde med øget skattegrundlag som følge.

Vi har i dag +575 medlemmer, som er med til at styrke det lokale netværk og relationer i blandt Roskildes mange forskellige virksomheder.

Vær 100% opdateret på hvad der sker lokalt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her: Nyhedsbrev

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

Bliv medlem – klik her.

Artikel: Netværk for yngre ledere