Roskilde firmaer kompenseres med 287 mio: De erhvervsdrivende i Roskilde har været hårdt ramt af Corona restriktioner og nationale nedlukninger, og mange virksomheder har været nødt til at navigere under svære vilkår, for at sikre deres overlevelse. Det er dog i høj grad lykkedes for særligt Roskildes virksomheder.

Roskilde klarer sig bedst i regionen

I en netop udkommet rapport om erhvervsudviklingen i Roskilde Kommune, præsenteres vækstvilkårene for Roskildes erhvervsliv i 2020 som følge af blandt andet kompensationsordninger. Rapporten er udarbejdet af Erhvervshus Sjælland og basere sig bl.a. på særudtræk fra Erhvervsstyrelsen. I rapporten fremgår det, at Roskilde Kommune har klaret sig godt både med hensyn til etableringen af nye virksomheder og stigning i beskæftigelsen. De mange  kompensationsordninger som regeringen og folketinget har lavet, har været medvirkende til de positive takter. En oversigt over brugen af Corona kompensationsordninger i sjællandske kommuner, fra epidemiens start sidste år og frem til 18. januar 2021, viser at Roskildes erhvervsliv, selvstændige såvel som virksomheder, adskiller sig markant fra de øvrige sjællandske kommuner, i antallet af godkendte kompensationsordninger og modtagne beløb.

1100 selvstændige har fået kompensation

Ser man på antallet af godkendte kompensationsordninger til selvstændige erhvervsdrivende, ligger Roskilde Kommune helt i toppen, med et tal på 1.100 – et tal der er 27,9 % højere end den kommune med næst-flest godkendelser, som er Holbæk kommune. De selvstændige I Roskilde har frem til 18. januar modtaget lidt over 92 mio.kr.

Ligeså er det med godkendte lønkompensationer til virksomhederne, hvor Roskilde har et tal på 513 godkendelser – et tal der sammenligneligt er 38,6 % højere end den kommune med næst-flest godkendelser, som er Slaglese. Der er siden marts 2020 udbetalt lidt over 136 mio.kr. til lønkompensation til Roskildes virksomheder.

Roskilde firmaer kompenseres med 287 mio

Det samme gør sig gældende i forhold til godkendte kompensationer for faste omkostninger til virksomhederne, hvor 356 virksomheder er blevet godkendt – svarende til 11,5 % flere end kommunen med næst-flest godkendelser der er Næstved Kommune. Roskildes virksomheder har således modtaget knap 59 mio.kr. til kompensation for faste omkostninger. Dermed er virksomhederne i Roskilde siden marts 2020 og frem til 18. januar 2021 blevet kompenseret med 287 mio.kr. grundet hel eller delvis nedlukning, som konsekvens af Corona pandemien.

 

Selvom det er svære og tvingende omstændigheder der har fået Roskildes erhvervsdrivende til at søge kompensation, er det altså et ganske positivt billede der tegner sig i rapporten.

Kompensationen har været tiltrængt

Hos Erhvervsforum Roskilde er man tilfreds med Roskildes placering i Region Sjælland. ”Tallene viser at kompensationsordningerne har hjulpet rigtig mange i Roskildes erhvervsliv, og det er jo om noget positivt. Roskildes erhvervsliv har fået en absolut nødvendig hjælp til at komme igennem en vanskelig tid, og det er flot at se hvordan vi i kommunen har formået at stå stærkt” siger Martin Sattrup Christensen, Direktør for Erhvervsforum Roskilde.

Samarbejde mellem Erhvervsforum og Roskilde Handel

Erhvervsforum Roskilde har siden starten af Corona-krisen i marts 2020 tilbudt rådgivning om- og hjælp til at søge kompensationsordninger til Roskildes erhvervsdrivende, og det er et tilbud som mange har taget i mod. Af samme årsag afholdt Erhvervsforum i samarbejde med Roskilde Handel i januar måned flere akutte webinarer om hjælpepakker til Roskildes erhvervsdrivende.

”Webinarene var en stor succes, og der var rigtig mange der deltog. Hele året har vi oplevet, at Roskildes erhvervsdrivende har været gode til at henvende sig og søge rådgivning, og det er vi glade for at have bidraget til. De har virkelig taget kampen mod Corona op, og har formået at være innovative og omstillingsparate. De er definitionen af ildsjæle” siger Martin Sattrup Christensen, Direktør for Erhvervsforum Roskilde.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her: Nyhedsbrev

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

 

Artikel: Roskilde firmaer kompenseres med 287 mio.