Erhvervsforum: Nyt stadion vil gavne Roskilde på flere måder

Hos Erhvervsforum er holdningen klar: Der er brug for et nyt stadion ved Møllehusvej, som kan løfte Roskildes status som Sjællands førende sports- og event by. Den pensionskasse som har budt på byggeriet, ser Erhvervsforum kun som en styrke i forhold til pris og byggeperiode.

Snakken om et nyt stadion på Møllehusvej kontra renovering af det eksisterende stadion har skabt en heftig debat, efter en privat pensionskasse har afgivet tilbud på byggeriet. Pensionskassen har tilbudt at bygge et nyt stadion for en fast pris på 150 millioner kroner, hvoraf kommunen kan hente de 47 millioner kroner ind igen på salg af byggeretter. Skal stadionet offentlig renoveres, står det over for en udgift på anslået 60-75 millioner kroner. Hertil kommer en renovationsperiode på over fem år.

Renovering af det gamle stadion skaber ingen merværdi for Roskilde

Erhvervsforum mener ikke at en renoverings af det eksisterende stadion, skaber den merværdi for både erhvervslivet og kommunen, som forslaget fra pensionskassen vil gøre. Udover at en renovering ikke vil fremtidssikre stadionet til 1. division, så vil det samtidig ikke give mulighed for et sportsakademi med boliger til de unge talenter. Det tager heller ikke hånd om den nødvendige p-løsning. Det at en privat investor har budt på byggeriet, kommer til at lægge låg på omkostningerne, som i sidste ende også gavner kommunen. Det er derfor tankeløst at kaste et kæmpe million beløb i en renovering af et stadion. Det kommer ikke til at skabe merværdi for lokalsamfundet, samtidig med, at det vil få lukket for alle muligheder for den rigtige løsning, som ifølge Erhvervsforum åbenlyst er et nyt stadion.

”En by som Roskilde der har et aktivt idræts- og foreningsliv, kan ikke være bekendt at stille op med de nuværende faciliteter, hvor både omklædningsrum og stadion generelt er nedslidt og utidssvarende. Hvis vi samtidig skal gøre os forhåbninger om at tiltrække flere turister til byen i form af arrangementer, der udover at gavne idrætslivet, også vil være en stor fordel for handels- og kulturlivet i Roskilde, så skal vi som by simpelthen kunne gøre det bedre”

5 gode grunde til at vælge løsningen med et ny stadion

Et nyt stadion vil have langt bedre faciliteter end hvad en ombygning af det gamle stadion vil, men særligt fem argumenter for byggeriet skinner igennem. 1. Det nye stadion vil være klar til 1. divisionsfodbold. 2. Et nyt stadion vil inkludere grøn energi i form af solceller på tribunernes tagflade. 3. Et nyt stadion vil betyde fremtidig lav vedligeholdelse, og vil derfor undgå årlige lappeløsninger og renoveringer. 4. Tilbuddet om et nyt stadion bygger på en fast pris uden risiko for prisstigninger. Ser man på den høje inflation og tidligere erfaring med store byggeprojekter, er det usikkert hvor dyr en renovation over 5-årig periode vil være, kontra et nyt stadion til en fast pris. 5. I det nye stadion projekt er der også taget højde for problemerne omkring parkering.

”Vi ved fra de lokale hoteller, at de har gode erfaringer fra andre byer med et stærkt samarbejde med lokale aktører og udbydere, både omkring events og sportslige- og kulturelle begivenheder. Et nyt stadion vil derfor komme de eksisterende hoteller og konferencesteder til gode, og dermed være med til at styrke oplevelsesøkonomien i Roskilde, ved at tiltrække flere større events og arrangementer til byen. Dermed er der med opførelsen af et nyt stadion grobund for at skabe et sports- og eventcenter der kan løfte både sporten, handlen og events i Roskilde”

Et nyt stadion for alle byens hold

I samarbejde med flere erhvervsdrivende bakker Erhvervsforum op om, at sammenhængskraften ved et nyt stadion skal sikres, b.la. ved at det nye stadion kan bruges af alle elitehold i Roskilde Kommune, inkl. Roskilde KFUM og Himmelev Damefodbold samt øvrige klubber der spiller vigtige kampe. Opførelsen af nyt stadion vil ikke alene være med til at tiltrække flere store arrangementer til byen. Det vil også gavne erhvervslivet, og løfte Roskilde som førende sports- og event by.

Fakta: Livlig debat om nyt stadion

På sn.dk har der gennem de sidste par uger været en række indlæg omkring det nye stadion. Her er et lille uddrag:

https://www.sn.dk/roskilde-kommune/erhvervsforum-ja-tak-til-nyt-stadion/.

https://www.sn.dk/roskilde-kommune/tilbud-om-nyt-stadion-for-merpris-paa-30-40-millioner/.

https://www.sn.dk/roskilde-kommune/tilbud-om-nyt-stadion-lagt-paa-is/.

https://www.sn.dk/roskilde-kommune/nyt-stadion-ikke-fem-sekunder-i-tvivl/.

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops.

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden.

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter.

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi.

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

Artikel: Nyt stadion vil gavne Roskilde på flere måder