Nu kan alle virksomheder give et skattefrit gavekort til oplevelser i Roskilde Kommune fra 1. juni 2021.

Nu går det pludselig stærkt med genåbningen af Roskilde. Efter at have været lukket siden december kan serveringsstederne endelig åbne for både udendørs- og indendørs servering. Den lange lukning har presset oplevelsesbranchen, og derfor kan du nu som virksomhed give dine medarbejdere gavekort til oplevelser som f.eks. hotel- og restaurantbesøg, teatre, museer, hotelophold, cafeer og biografer skattefrit.

Som følge af nedlukningerne i forbindelse med Covid-19 har Folketinget vedtaget, at arbejdsgivere i 2021 kan øge gavebudgettet pr. medarbejder skattefrit med kr. 1.200,-, hvis gaven eller gavekortet anvendes til kultur-, turisme- og oplevelsesvirksomheder, som fx restauranter, hotelophold, caféer, museer, teatre, biografer m.m.

Skattefrit gavekort til oplevelser i Roskilde Kommune – sådan kan du gøre det

I Erhvervsforum har vi taget kontakt til 110 aktører inden for oplevelsesøkonomien for at høre, hvem der kan tilbyde gavekort. Når vi forhåbentlig ret hurtigt har listen klar, så vil vi videreformidle den til alle modtagere af nyhedsbrevet, på vores hjemmeside og via vores social medier.

Vi har til inspiration og med hjælp fra revisorerne Beirholm Roskilde lavet et udkast til et gavekort, som alle virksomheder i Roskilde, både offentlige og private kan bruge til deres medarbejdere.

 

Hvordan kan du bruge skattefrit gavekort til oplevelser:

Reglerne gælder kun for gavekort, der kan anvendes til betaling for en eller flere af følgende specifikke ydelser:

  • Køb af mad og drikke. Det vil sige gavekort til fx restauranter og caféer.
  • Køb af overnatning. Altså gavekort til fx hoteller, kroer, feriecentre, campingpladser og sommerhusbureauer.
  • Køb af oplevelser. Det omfatter fx gavekort til forlystelsesparker, teatre, koncertsteder, musikfestivaler, biografer, museer, cirkus, zoologiske haver samt sportsarrangementer af enhver art, herunder fodbold- og håndboldkampe.
  • Køb af pakkerejser. Det omfatter fx gavekort til sommerhus- og rejsebureauer.

 

Vore lokale revisorer har været behjælpelig med oplysninger om regler med videre. Søger du mere information kan du bl.a. finde dem her:

Beierholm Roskilde: Klik her for oplysninger om Skattefri gavekort

BDO Roskilde: Klik her for oplysninger om skattefrit gavekort

 

Er du ikke blevet kontaktet omkring gavekort og vil du gerne have din virksomhed med på listen så send en mail til info@erhvervsforum.dk

 

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Erhvervsforum Roskilde arbejder for at styrke betingelserne for erhvervsdrivende i Roskilde Kommune. Vi arbejder for en dynamisk og bæredygtig erhvervspolitik, der skal udvikle vores kommune ved bl.a. at tiltrække nye borgere og virksomheder. Erhvervspolitikken skal desuden fastholde og udvikle vores eksisterende virksomheder. Målet er, at virksomhederne i fremtiden får brug for endnu flere højtkvalificerede medarbejdere, som på sigt bosætter sig i Roskilde med øget skattegrundlag som følge.

Vi har i dag +575 medlemmer, som er med til at styrke det lokale netværk og relationer i blandt Roskildes mange forskellige virksomheder.

Vær 100% opdateret på hvad der sker lokalt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her: Nyhedsbrev

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

Bliv medlem – klik her.

Artikel: Giv et skattefrit gavekort til oplevelser i Roskilde