Erhvervsforum satte erhvervspolitik på dagsordenen med Bjarne Corydon til den årlige generalforsamling tirsdag d. 9. maj, hvor foreningens mange medlemmer var mødt talstærkt op til en dag i oplysningens tegn. Generalforsamlingen blev skudt i gang med et foredrag af chefredaktør og direktør på Børsen samt tidligere finansminister Bjarne Corydon.

I år kunne Erhvervsforum Roskilde endnu engang skyde deres generalforsamling i gang med en fyldt guldaldersal og højt humør. Generalforsamlingen blev med sine 80 deltagere indledt af et foredrag og debatmøde med chefredaktør og direktør på Børsen samt tidligere finansminister Bjarne Corydon, der med sin enorme viden om økonomi, erhvervslivet og politik tog gæsterne på en rejse gennem det erhvervspolitiske landskab i dagens Danmark. De mange deltagere kunne blandt andet høre Corydon fortælle om igangværende beslutninger og deres mulige udfald, fremtidige perspektiver og den indflydelse der ligger hos både erhvervsliv, politikere og borgere.

Efter debatmødet blev Erhvervsforums generalforsamling afholdt for foreningens medlemmer.

Stor fremgang i medlemsantal

Til generalforsamlingen blev der præsenteret en flot fremgang i antallet af nye medlemmer. Foreningen fik 60 nye medlemmer i 2022 og har fortsat stigning i medlemstilslutningen i 2023. Deltagerne kunne også høre om den årlige RO:KOST Madfestival, der igen i 2022 slog rekord i billetsalg til trods for, at festivalen for første gang i 2022 blev afholdt uden kommunal støtte. Til dét fremhævede formand for bestyrelsen Rune Tarnø, at foreningens sekretariat arbejder hårdt på at sikre festivalens eksistens fremadrettet gennem alternativ finansiering. Det blev hertil nævnt, at festivalen i år gennemføres som planlagt for 10. år i træk med en rekordhøj deltagelse af 16 lokale restauranter.

Til generalforsamlingen blev der desuden fortalt om foreningens udvidelse af deres populære virksomhedsguide. I 2023 rummer den omtrent 400 lokale virksomheder, 15 dybdegående virksomhedsportrætter og 5 erhvervspolitiske artikler. Det blev oplyst, at guiden netop har rundet 12 millioner visninger på Google og 125.000 klik online.

Stærk og synlig erhvervspolitisk profil

Herefter fortalte formand Rune Tarnø om foreningens fortsatte erhvervspolitiske arbejde med mærkesagerne erhvervsudvikling, rammevilkår for erhvervslivet, digitalisering, geninvestering af dækningsafgiften i erhvervslivet, lokal erhvervsservice i top, en styrket oplevelsesøkonomi, bæredygtighed, infrastruktur, det åbne land og generelt et stærkere og mere samlet erhvervsliv i Roskilde.

Det blev bl.a. nævnt, at foreningen vil invitere deres medlemmer med i arbejdsgrupper indenfor de forskellige temaer, for at lade det lokale erhvervsliv yde størst mulig indflydelse. Samtidig blev det italesat, at flere virksomheder oplever at få nej til ønsket om at starte en virksomhed i Roskilde. Det ser de problematisk hos Erhvervsforum. Derfor er et særligt fokuspunkt hos foreningen udlægning af nye erhvervsarealer samt opdatering og modernisering af lokalplanerne, således at flere kan drive og udvikle deres virksomhed med arbejdspladser i byen.

Udskiftning i bestyrelsen

Herefter blev der gennemført valg af de bestyrelsesmedlemmer, der var på valg. Det drejede sig om næstformand og Kunde- og kommunikationschef i Boligselskabet Sjælland Morten Bo Berthelsen, Erhvervsdirektør ved Danske Bank Jesper Steen Christensen og indehaver af Kaffeekspressen Søren Nayberg. Morten Bo Berthelsen og Jesper Steen Christensen blev begge genvalgt til bestyrelsen. Det blev hertil annonceret, at bestyrelsesmedlemmerne Søren Nayberg og Christine Dehn har valgt at trække sig fra bestyrelsen.

Der skulle i denne forbindelse findes to stedfortrædere for hhv. en 1- og 2-årig periode. Det blev Christina Schønemann, indehaver af Gaverummet og Mette Elmann Johansen, partner og statsautoriseret revisor ved Beierholm. Dertil var der genvalg af suppleanter, hvor Rikke Thorbjørn, indehaver af kommunikationsbureauet R Story og Annette Gottlieb, hoteldirektør ved Comwell Roskilde, begge blev genvalgt. Jørgen S. Lauritsen valgte at trække sig som suppleant. Her blev Troels Skaaning, Varehuschef hos Bauhaus Roskilde valgt i stedet.

Som afrunding takkede formand Rune Tarnø Roskilde Kommune og Roskilde byråd for et godt samarbejde. Der blev givet en særlig tak til borgmester Tomas Breddam, formanden for Erhvervsudvalget Lars Lindskov samt erhvervschef Jens Thornsen, for en tæt og konstruktiv kontakt og dialog. Dertil lød en tak til bestyrelsen og samtlige medarbejdere af sekretariatet, såvel som medlemmer.

Fakta

Erhvervsforum Roskildes bestyrelse består efter den afholdte generalforsamling af: formand Rune Tarnø, næstformand Morten Bo Berthelsen, Jesper Steen Christensen, Mette Bach Glitzky, Peter Schwalbe, Christina Schønemann og Mette Elmann Johansen, samt suppleanterne Rikke Thorbjørn, Annette Gottlieb og Troels Skaaning.

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops.

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden.

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter.

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

 

Artikel: Erhvervsforum satte erhvervspolitik på dagsordenen med Bjarne Corydon