Over 300 deltagere og flere end 60.000 gæster kommer til Roskilde Kongrescenter i april 2024, når Roskilde bliver vært for DM i Skills.

Hos Erhvervsforum Roskilde vækker det stor glæde, at Roskilde nu kan se frem til at lægge værtskab til det årlige danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne i 2024. Erhvervsforum har gennem en længere periode arbejdet mod at øge antallet af faguddannede i Roskilde Kommune som et led i foreningens arbejde med erhvervsfremme. Foreningen fremlagde til deres generalforsamling i 2022 også fokuspunktet som ét af 10 erhvervspolitiske områder, der ville udgøre rammesætningen for foreningens arbejde de kommende år. En del af arbejdet består i at synliggøre kommunens mange erhvervsuddannelser og lærepladser, ligesom det består i at skabe flere forbilleder til unge faguddannede.

Det er kæmpestort for Roskilde, at vi får DM i Skills til byen næste år. Vi har mange erhvervsuddannelser i kommunen. De udmærker sig på deres høje kvalitet, og DM i Skills er en begivenhed, der virkelig giver uddannelsesstederne mulighed for at skinne lys på deres udbud” fortæller Martin Sattrup Christensen, direktør for Erhvervsforum Roskilde.

Hos Roskilde Tekniske Skole kvalificerede 13 elever sig i 2022 til DM i Skills, som blev til 2 danmarksmestre og 1 arbejdsmiljøpris. Ser man på flere af de lokale virksomheder, byder de også på mange sublime muligheder for at komme i lære. Den lokale virksomhed Egon Olsen & Søn A/S vandt blandt andet DI Roskilde/Køge Bugts Lærepladspris 2022, for deres arbejde med at uddanne næste generations tømrere og snedkere. De er blot et eksempel på de mange virksomheder i kommunen, der tilbyder fantastiske muligheder for at komme i lære.

Når DM i Skills 2024 skal holdes i Roskilde, skal to førstepladser forsvares. Det står klart, da vinderne inden for 45 forskellige fag blev kåret under afslutningsceremonien til DM i Skills 2023 i Fredericia.

Unge har brug for forbilleder

Spørger man Erhvervsforum Roskilde, er DM i Skills en mulighed for at vise byens mange uddannelsesmuligheder frem, når det gælder erhvervsuddannelser. Det giver også mulighed for at sætte fokus på Roskilde Kommune som fremtidig arbejdsplads. Dog stopper arbejdet ikke her. For ifølge Erhvervsforum er værtskabet også en unik mulighed for at sætte selve dét at læse en erhvervsuddannelse i et positivt lys.

Det skal være sejt at tage en håndværksuddannelse. Vi skal have flere forbilleder for de unge. Lidt ligesom når håndbold- og fodboldstjerner trækker flere unge til, så kan danmarksmesterskabet i Skills bidrage på samme måde. Det vil kun bidrage til, at flere unge søger den vej”  fortæller Martin Sattrup Christensen.

Fælles handleplan

Som vi også har advokeret for i flere af de erhvervspolitiske artikler og virksomhedsportrætter, vi har med i vores Virksomhedsguide 2023, så er det et stort og meget afgørende arbejde at synliggøre erhvervslivet og de arbejdsmuligheder, der er i Roskilde. DM i Skills er en kæmpe drivkraft i at eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde. Med alt sandsynlighed vil vi få flere unge til at se nærmere på Roskilde som deres kommende uddannelsesby” fortsætter Martin Sattrup Christensen.

Derfor skal vi have en fælles plan for, hvordan vi udnytter tiden op til DM i Skills. Den skal bruges til at sætte mere fokus på erhvervsuddannelserne, så flere vælger at uddanne sig- og arbejde i kommunen.

Fakta om DM i Skills

  • DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.
  • Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

Fakta om Erhvervsforum

  • Sjællands største Erhvervsforening, og dem der leverer flest aktiviteter og ydelser.
  • Arbejder for at styrke betingelserne for erhvervsdrivende i Roskilde og omegn.

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops.

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden.

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter.

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

Artikel: Erhvervsforum: DM i Skills kan skabe flere forbilleder for Roskildes unge faguddannede