Med sommerferien for døren er der frisk inspiration til folk, der går med en drøm i hovedet eller en iværksætter i maven og som ikke rigtig ved, hvordan de skal springe ud i det. Det seneste nummer af Roskildes eksklusive erhvervsmagasin byder på en række spændende fortællinger om iværksættere, der har taget springet. Udgiver­kredsen håber, med fokus på iværksætteri og innovation at inspirere endnu flere til at udleve drømmen som iværksætter.

 

Selvom Løvens Hule er et stort seerhit, og landets iværksættere hyldes som helte, så er der behov for forbedringer. Undersøgelsen ”Innovation – nøglen til bæredygtig vækst” foretaget af Deloitte og Kraka i 2020 en både kedelig og bekymrende tendens. Andelen af iværksættere og selvstændige i Danmark er faldet støt siden finanskrisen. I 2008 var der således 209.370 selvstændige i Danmark mod 193.846 i 2018. Det er et fald på 15.524.

 

Derfor er det afgørende at inspirere og skabe rammerne for, at flere får lyst til at springe ud som iværksættere og skabe fremtidens løsninger og virksomheder. Der er også grunde til at sjette udgave af det lokale erhvervsmagasin Business Roskilde sætter fokus på innovation og iværksætteri.

“I 2009 udgjorde andelen af selvstændige og iværksættere knap otte pct. af den samlede beskæftigelse inden for de store private brancher. I 2018 var det faldet til omkring seks pct. Det er en bekymrende udvikling. Vi skal styrke etableringen af nye virksomheder, og derfor arbejder vi i Erhvervsforum Roskilde proaktivt med at vejlede og finde de rette samarbejdspartnere, som kan hjælpe iværksætterne. Det er med alt fra konceptudvikling, test eller finansiering, så deres gode idéer kan blive til kommercielle succeser”, fortæller direktør Martin Sattrup Christensen fra Erhvervsforum Roskilde, der endnu engang er partner på det lokale erhvervsmagasin, som PR Konsortiet udgiver.

Innovation og iværksætteri, Business Roskilde artikler

Business Roskilde nr. 6 indeholder mange spændende artikler tematiseret omkring iværksætteri og innovation

Fokus på iværksætteri og innovation fordi Danmark har brug for det

Business Roskilde går bagom de lokale virksomheders fortællinger. Redaktionen sætter fokus på et gennemgående tema, der skifter fra udgave til udgave. Denne gang blev redaktionen enige om, at iværksætteri og innovation skulle være det gennemgående.

“Alle taler om iværksætteri, men der bliver færre af dem – især efter afskaffelsen af selskabsformen IVS. Her kunne man etablere et selskab for en krone. Generelt har vi dog gode rammebetingelser for at starte virksomhed i Danmark, og både lokalt og globalt har vi brug for nye tanker og innovation. Vi har brug for iværksætterne, der arbejder på en skæv ide i garagen, som kan blive fremtidens vækstvirksomheder. De er afgørende og dem, Danmark skal leve af i fremtiden. Samtidig har vi også på redaktionen fået indsigt i flere nye, spændende forretningsidéer, så det har været et rigtig interessant tema for vores journalister og medarbejdere at dykke ned i. Det håber vi, læserne kan mærke, når de dykker ned i historierne om de spændende iværksættere og deres drømme”, fremhæver redaktør Catrine Eisenreich fra PR Konsortiet.

 

Inspiration til læserne

Begge parter håber på, at magasinet kan bidrage til at inspirere personer med en god ide eller en spirende iværksætter i maven til at tage springet og løbe risikoen.

“Vi ved, at der i Roskilde Kommune er en masse spændende ideer og passionerede iværksætterspirer, som kan blive til noget med den rette vejledning, partner eller kapital. Så vi håber, historierne i magasinet kan styrke motivationen for at tage springet. Det ville jo være fantastisk at få en ny Lars Larsen, Julius Frellsen eller Henry Stryhn i Roskilde”, siger Catrine Eisenreich og Martin Sattrup Christensen.

 

Magasinet distribueres i 2000 eksemplarer. Alle medlemmer af Erhvervsforum Roskilde får det direkte i postkassen og så er det at finde på udvalgte steder som banker, advokat- og revisionshuse, turistkontoret, bibliotekerne og i en række virksomheder.

 

Man kan også læse det online på: https://issuu.com/pr-konsortiet/docs/_business_roskilde_6.

 

Erhvervsforum Roskilde er også partner på magasin nr. 7. Det lanceres sammen med PR Konsortiet til efteråret. Begge parter er i fuld gang med planlægningen af tema og indhold. Redaktionen opfordrer virksomheder eller profiler, der har en god idé, til at tippe redaktionen.

 

Artikel: Fokus på iværksætteri og innovation.

 

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Erhvervsforum Roskilde arbejder for at styrke betingelserne for erhvervsdrivende i Roskilde Kommune. Vi arbejder for en dynamisk og bæredygtig erhvervspolitik, der skal udvikle vores kommune ved bl.a. at tiltrække nye borgere og virksomheder. Erhvervspolitikken skal desuden fastholde og udvikle vores eksisterende virksomheder. Målet er, at virksomhederne i fremtiden får brug for endnu flere højtkvalificerede medarbejdere, som på sigt bosætter sig i Roskilde med øget skattegrundlag som følge.

Vi har i dag +575 medlemmer, som er med til at styrke det lokale netværk og relationer i blandt Roskildes mange forskellige virksomheder.

Vær 100% opdateret på hvad der sker lokalt

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Faceboo