176 erhvervsfolk var samlet til et vellykket erhvervstræf i Roskilde. Det var erhvervsafdelingen hos Roskilde Kommune og Erhvervsforum Roskilde der i tæt samarbejde afholdt det årlige sommertræf på Rådhuset. Ud over at fejre kommunens mange gazellevirksomheder – rekord med 35 – var der spændende oplæg fra Spring Nordic og IoT Fabrikken, og efter en pause med buffet var der  oplæg om brugen af Emotionel Intelligens (EQ) v/Mikkel Severin, rådgiver, debattør, foredragsholder og CEO hos Mind Control.

Som indledning på det traditionsrige sommertræf holdt direktøren for Erhvervsforum Roskilde, Martin Sattrup Christensen, en velkomsttale med fokus på de erhvervspolitiske mærkesager hos Erhvervsforum og de aktiviteter som foreningen afholder. Vi gengiver har talen fra Martin Sattrup Christensen.

Erhvervstræf er blevet en fast tradition i Roskilde

Velkomstale:

I Erhvervsforum Roskilde arbejder vi på at styrke sammenholdet og netværket mellem virksomhederne i hele Roskilde Kommune.

Det er derfor en glæde at kunne byde velkommen til det traditionsrige sommertræf, som Roskilde Kommune og Erhvervsforum afholder i tæt samarbejde.

Velkommen til de mange kendte ansigter. Det er godt at se jeres store opbakning og velkommen til de mange nye virksomheder. Det er godt at se, I har valgt af blive en del af det efterhånden stærke sammenhold og netværk vi har opbygget i Roskilde.

10 erhvervspolitiske fokusområder

Til de nye gæster, vil jeg kort præsentere Erhvervsforum Roskilde. Vi er en politisk uafhængig lokal erhvervsforening med knap 600 virksomheder og organisationer som medlemmer. Hvert år er de via deres kontingent med til at finansiere vores forening og sekretariat, som også er her i dag. Jeanette Andersen, Karina Hoffmann, Stine Werge og Louise Tonnesen. To praktikanter Mikkel og Jasmin.

Vores bestyrelse har vedtaget 10 erhvervspolitiske fokusområder, som vi arbejder på,  for at styrke erhvervslivet i Roskilde. Lad mig blot nævne opdatering af lokalplaner i Roskilde by så vores handelsliv kan udvikle sig i takt med tiden. Revitalisering af Røde Port projektet og Risø Erhvervspark, som vil skabe flere arbejdspladser og styrke vores by som centrum i Region Sjælland. Bedre infrastruktur for dem der pendler til og fra Roskilde samt S-tog til Roskilde – hellere i går end i dag. En kommunal udbuds- og indkøbspolitik, som giver Roskildes virksomheder en fair chance for at være med. Professionel, korrekt og hurtig kommunal sagsbehandling hos kommunen. Det er blot et par punkterne.

 

Lokal erhvervsservice i Roskilde Kommune

Et andet stort og vigtigt område for Erhvervsforum Roskilde er den lokale erhvervsservice. I september måned 2021, vandt vi for tredje gang Roskilde Kommunes udbud på dette område. Det er en opgave som forpligter.

I den forbindelse leverer vi mere end 100 virksomhedsrådgivninger om året og et tilsvarende antal iværksætterrådgivninger og vi er stolte af at Roskilde specielt på iværksætterområdet markerer sig som en af de stærkeste kommuner i regionen.

Vi er lige så stolte af, at det lykkes Roskildes virksomheder at få en langt større andel i erhvervsfremmemidlerne end vores størrelse berettiger os til.

Ud over at være medarrangør på dette traditionelle sommertræf med Roskilde kommune, så afholdes også i dette samarbejde den traditionsrige nytårskur. Vi leverer samlet ca. 20 netværksarrangementer hvert år og stort set det samme antal workshop med tilbud om kompetence løft for kommunens virksomheder for blot at nævne nogle af opgaverne.

Vi tilbyder 8 specialiserede netværk og samarbejder tæt med Roskildes mange uddannelsesinstitutioner ikke mindst omkring formidling af praktikanter til Roskildes virksomheder.

De 3 næste initiativer

Vinderbutikker + Torsten

Med “Vinderbutikker” vil Erhvervsforum Roskilde hjælpe butikkerne i Roskilde Kommune til at skabe flere tilfredse kunder og bedre bundlinje.

Afslutningsvis er der 3 ting jeg gerne vil fremhæve. I oktober skyder vi gang i et koncept omkring Vinderbutikker, for at hjælpe vores mange detailbutikker til at få flere glade kunder og bedre bundlinje. Dem der er interesseret, kan få mere at vide hos Jeanette og Stine.

 

Så er vi i gang med opdatering af vores Virksomhedsguide. Den har på bare 2 år udviklet sig til stedet man skal være, hvis man vil blive set og fundet af kunder eller forretningspartnere. Den er blevet vist 11 mio. gange på Google 80.000 har klikket ind på guiden og brugt i gennemsnit 4 minutter for at finde den eller de virksomheder de gerne vil i kontakt med. Karina og Mikkel kan hjælpe med mere info om hvordan du kommer med i den nye 2023 udgave.

Disotto er ny restaurant til RO:KOST 2022

RO:KOST madfestival afholdes nu for 9. år. Som ny restaurant deltager Disotto i år.

Og endelig, så løber RO:KOST af stablen i uge 41. Nu på 9 år. Den er i dag Sjællands største madfestival og vi få hele tiden tilgang af nye restauranter og lokale råvareproducenter. I år skruer restauranterne også op for de vegetariske tilbud. Louise og Jasmin kan svare på spørgsmål omkring dette.

 

 

 

 

 

 

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops.

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden.

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter.

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi.

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Facebook.

Artikel: 176 samlet til vellykket erhvervstræf i Roskilde