Generalforsamling i Erhvervsforum:

12% stigende medlemstal og højt aktivitetsniveau trods Corona

Til netop afholdte generalforsamling i erhvervsforum d. 14/6 var der fuldt hus og højt humør. Erhvervsforum måtte tidligere på ugen melde fuldt hus som følge af den store interesse i at deltage, og generalforsamlingen løb af stablen med en fyldt guldaldersal på Prindsen.

Le Gammeltoft åbnede generalforsamlingen i Erhvervsforum

Humøret var højt og forventningsfuldt, da generalforsamlingen blev skudt i gang. Det skete med et debatmøde om iværksætteri med Le Gammeltoft, founder og CEO hos Heartbeats samt formand for Iværksætterpanelet i Dansk Erhverv. Her fortalte Le, til stor interesse for de mange deltagende, om de udfordringer man kan møde som iværksætter i Danmark. Hun kom med bud på hvordan disse udfordringer kan imødekommes. Efter debatmødet blev selve Erhvervsforums generalforsamling afholdt for foreningens medlemme

Til generalforsamlingen blev foreningens 40-års jubilæum fejret med et tilbageblik på milepæle såsom udviklingen af en ny udviklings- og erhvervsstrategi for områder af Roskilde i 2007, indgåelse af kontrakt med Roskilde Kommune omkring erhvervs- og turismefremme i både 2013 og 2018, og senest, i 2021, udgivelsen af både Virksomhedsguiden, Business Roskilde og den nye Iværksætterbog.

Erhvervsfremme

Til generalforsamlingen blev der desuden fortalt om Erhvervsforum Roskildes store arbejde med erhvervsfremme, på trods af pandemiens jerngreb om erhvervslivet det seneste år, hvor det blev fremhævet at Erhvervsforum har oplevet en netto tilgang i nye medlemmer på 12% og derfor nu nærmer sig 600 medlemmer. Hertil blev det nævnt hvordan Erhvervsforum desuden har hjulpet 8 Corona-ramte virksomheder med ansøgninger til erhvervsfremmemidler, hvoraf 6 fik tildelt midler på helt op til kr. 250.000. Foreningen har desuden i løbet af 2020 formået at afholde 17 netværksarrangementer, 18 kurser og workshops samt mere end 180 virksomhedsbesøg.

Et vigtigt punkt på dagsordenen til generalforsamlingen var desuden den kommende Femern Bælt tunnel. Roskildes erhvervsliv har nemlig under Corona-krisen har vist sig at være ekstremt robust. Netop det fremhævede Erhvervsforums formand Rune Tarnø som noget der fremadrettet skal udnyttes: ”Vi står bare stærkt i Roskilde, og den situation skal vi udnytte, for om bare 8 år vil vi stå i en ny og nok mere konkurrencepræget situation”. Erhvervsforum vil derfor i både workshops, netværksmøder og netværk komme til at have større fokus på internationalisering og eksport.

Til slut blev det annonceret, at Erhvervsforum Roskilde har tænkt sig igen at byde ind på opgaven om at varetage kommunens erhvervsfremme, der netop er kommet i udbud. Som afrunding takkede formand Rune Tarnø Roskilde Kommune og Roskilde byråd for et godt samarbejde, herunder en særlig tak til borgmester Tomas Breddam, formanden for UVEG Lars Lindskov samt kommunaldirektør Henrik Kolind og erhvervschef Jens Thornsen, for en tæt og konstruktiv kontakt og dialog. Dertil lød en tak til bestyrelsen og samtlige medarbejdere, såvel som medlemmer.

Inden generalforsamlingen i Erhvervsforum var der lancering af den nye iværksætterbog. Det skete også i Guldaldersalen. Du kan læse mere om det her:

Roskilde bobler af iværksætterglæde – lancering af vores nye iværksætterbog “Kickstart din virksomhed nu”

 

Vil du modtage Erhvervsforum Roskildes nyhedsbrev? Så tilmeld dig her: TILMELD NYHEDSBREV

Ønsker du medlemsskab af Erhvervsforum Roskilde se mere her: BLIV MEDLEM

Foto: Rasmus Smedstrup: Newbornmedia

Artikel: Generalforsamling i Erhvervsforum

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Erhvervsforum Roskilde arbejder for at styrke betingelserne for erhvervsdrivende i Roskilde Kommune. Vi arbejder for en dynamisk og bæredygtig erhvervspolitik, der skal udvikle vores kommune ved bl.a. at tiltrække nye borgere og virksomheder. Erhvervspolitikken skal desuden fastholde og udvikle vores eksisterende virksomheder. Målet er, at virksomhederne i fremtiden får brug for endnu flere højtkvalificerede medarbejdere, som på sigt bosætter sig i Roskilde med øget skattegrundlag som følge.

Vi har i dag +575 medlemmer, som er med til at styrke det lokale netværk og relationer i blandt Roskildes mange forskellige virksomheder.

Vær 100% opdateret på hvad der sker lokalt

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Faceboo