Der var skruet godt op for ambitionerne, da forhenværende minister og nuværende direktør for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, onsdag besøgte Guldaldersalen i Roskilde. Det var Erhvervsforum Roskilde der bød velkommen til debatmødet, som blev gennemført efter alle COVID-19 reglerne.

”Corona-krisen har ramt dansk erhvervsliv som en mukkert i ansigtet. Men Corona er ikke den eneste krise, som Danmark står overfor. Pandemi og recession, en presset velfærd, globalisering, digitalisering og klimakrise er gigantiske og omsiggribende forandringer, der kan vende op og ned på verdensordenen – og også på vilkårene for det danske samfund, som vi kender det” lød det i oplægget fra Brian Mikkelsen.

Vision: Danmark skal være bedst

”Der er mange holdninger til, hvordan vi skal løse udfordringerne. Men der sker kun noget, hvis vi handler. Dansk Erhverv har en vision om, at Danmark skal være det bedste land at drive virksomhed i. Får virksomhederne de rette rammer, så kan vi indfri potentialet, gøre forhindringer til forretninger og sikre velstanden og velfærden i Danmark.”

”Samfundet har brug for erhvervslivet – og erhvervslivet har brug for en velfungerende offentlig sektor. De to er ikke hinandens modsætninger, men hinandens forudsætninger. Det er vigtigt, at vi tør investere i fremtidens danske virksomheder og dermed arbejdspladser. Jo bedre vilkår vi giver virksomhederne for at skabe velstand, arbejdspladser og fremgang, desto bedre vilkår giver vi velfærdssamfundet” sluttede Brian Mikkelsen sit debatoplæg.

Mange Spørgsmål

I den efterfølgende debat i de eksklusive rammer i Guldaldersalen på Zleep Hotel Prindsen, blev der både diskuteret lokale emner. Det var bl.a. når Roskilde Brandvæsen ønsker at byde på håndværker opgaver, som hvem der skal betale regningen efter de mange hjælpepakker, der har holdt beskæftigelsen oppe under coronakrisen.

Trods alle var placeres med afstand, var det et nærværende og inspirerende oplæg af Brian Mikkelsen, hvor alle gik hjem med fokus og ønske om, at Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i. Og Roskilde skal være Danmarks bedste by at drive virksomhed i.