Oplevelser
i Roskilde

Museer & kunst

Kunst og kultur berører os alle. Det udfordrer og udvikler os og det er gældende for de kunst- og museumsoplevelser man kan finde i Roskilde. Der en lang række muligheder for at opleve kunst og kultur: Gallerier, kunstnere og ikke mindst unikke og utrolige museer. Du vil uden tvivl føle historiens vingesus, når du udforsker området.

Shopping

Roskilde har siden vikingetid været et knudepunkt for handel og den dag i dag er der stadig gode handelsmuligheder. Der er mange hyggelige butikker i centrum og omegn af Roskilde. Der er rig mulighed for shopping i byen, hvor lokale butikker har alt hvad hjerte kunne begære. Om man søger efter lækre delikatesser indenfor mad og vin eller søger efter sit næste gode tøj køb, kan det findes her.

Oplevelser og events

Om sommeren byder Roskilde flere tusinde mennesker på besøg til et af Danmarks største arrangementer, nemlig Roskilde Festival. Dog er det ikke det eneste der kan oplevelses i byen, her er mange flere unikke events og oplevelser. I løbet af året kan der oplevelses sejlads på fjorden, kørsel i høj fart ved racerbanen eller i mere roligt tempo ved Hedelands gamle jernbane. Festivalen er ikke de eneste der byder op til musik, for det lokale spillested Gimle kan ligeledes byde på musikalske oplevelser og det samme er glædende for Roskilde kongrescenter.

Naturoplevelser

Roskilde er omgivet af den skønneste natur, med blå fjord og grønt naturlandskab. Her er der rig mulighed for at tag på eventyr i den Nationalparken Skjoldungernes Land. Om det støvlerne der bliver snøret og går afsted på vandring eller redningsvesten der spændes før nedstigning i kajakken, det vil vi lade være op til jer. En ting er dog sikkert, naturoplevelser er der mange af her.

Find inspitation