window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-153071595-1');
Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tyskland efter valget
– bliv klogere på eftervirkningerne af valget

Onsdag d. 1. december 2021 kl. 18.30 – 20.30

Lokation: Roskilde Rådhus, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde

Pris: 200 kr. Køb billet igennem LOF.

Efter Corona-krisen og tysk valg: EU, hvad nu? Angela Merkel vil efter 16 år ved magten snart ikke længere være Tysklands Forbundskansler. Udover at se på, hvad Merkel har betydet for Tyskland vil Lykke Friis fokusere på, hvem der kunne nu kommer til at regere Tyskland og spille en central rolle i Europa. Den nye sandsyn-lige kansler Olaf Scholz, har som tidligere overborgmester i Hamborg, tætte relationer til Danmark.

Hvad vil det komme til at betyde? Vil den nye forbundskansler kunne løfte arven efter Merkel om Tysklands rolle i Europa og verdenspoli-tikken. Vil valget give nogle nye magtforskydninger – og hvad vil det betyde for Danmark og samarbejdet.

Lykke Friis, kender af tysk politik og historie, vil give sit bud på et Tysk-land efter valget. I oplægget trækker Lykke Friis også på personlige erfaringer med Merkel og Scholz.

Om Lykke Friis:

Om Lykke Friis: Ph.d., direktør for Tænketanken Europa. Klima- og energiminister 2009–2011, samt minister for ligestilling. Medlem af Folketin-get for Venstre 2011–2013. Pro-rektor for Københavns Universi-tet i to perioder fra 2006 til 2018, afbrudt af ministerperioden. Fra 2018–19 udenrigskorrespondent i Berlin for Berlingske Tidende.

KØB BILLET HOS LOF

 

Ønsker du at være en del af Erhvervsforum medlemsnetværk se mere om medlemsskab her: Bliv medlem af Erhvervsforum Roskilde

Ønsker du at modtage nyhedsbreve fra Erhvervsforum Roskilde tilmeld her: Tilmeld nyhedsbrev

Go to Top